Skip to content

Hart voor de zorg

Hart voor de zorg

Twee jeugdvrienden die het roer omgooien en samen een zorginstelling beginnen. Het klinkt als een jongensboek en dat is het eigenlijk ook. De zorginstelling kwam er, maar niet zonder dat de heren ook een onderneming startten: Magic Match. Een onderneming met maatschappelijke betrokkenheid en hart voor de zorg. Maar wie zijn eigenlijk de hoofdrolspelers in dit verhaal? En waar komt die maatschappelijke betrokkenheid vandaan? Oprichters Mark van Zwieten en Younes Maanach aan het woord over ‘hun’ Magic Match, het bemiddelingsbureau voor de zorgsector.

“Voor ons is het heel normaal om met Magic Match iets terug te doen voor de zorg.”

Ondernemende vrienden

Mark en Younes kennen elkaar al vanaf de basisschool. De broer van Mark zit bij Younes in de klas en daarom komt Mark wel eens bij hem thuis. Het klikt tussen de twee en er ontstaat een fijne vriendschap. Na de basisschool volgen ze allebei hun eigen pad. Mark gaat werken in de hulpverlening en Younes in de financiële sector. Mark vertelt: “Ik heb een jaar of 10 bij de gemeente Amersfoort gewerkt. Mijn doel was om mensen in beweging te krijgen. Erg leuk werk, omdat ik te maken had met een doelgroep van 3 tot 80 jaar. Vervolgens ben ik als zzp-er aan de slag gegaan. Als ambulant begeleider was ik continue in de weer met allerlei soorten mensen. Mensen die het moeilijk hadden, hulp nodig hadden en tegen allerlei problemen aanliepen.

Ik merkte toen dat er veel mensen zijn die niet de juiste begeleiding kregen. Het idee om het helemaal anders aan te gaan pakken, ontstond toen. Maar dat betekende wel dat ik een eigen zorginstelling moest beginnen. Een spannende stap.” Ook Younes zet een belangrijke stap in zijn carrière: “Mijn werk in de financiële sector was enorm doelgericht. Twaalf jaar lang was ik in verschillende rollen werkzaam maar altijd draaide het maar om één ding: financiën en targets. Ik haalde daar op een gegeven moment geen voldoening meer uit. In gesprekken die ik daarover had met Mark, kwamen we uiteindelijk tot de conclusie dat we allebei iets anders wilden en allebei dezelfde behoefte hadden: mensen helpen”.

Flevo Zorg

Younes en Mark willen een zorginstelling beginnen en in de zomer van 2018 starten ze, naast hun baan in loondienst, Flevo-Zorg. Als zorginhoudelijke expert wordt Mohamed ingeschakeld om samen de onderneming verder op te zetten. Mohamed werkt dan al 15 jaar in de zorg. Hij weet als geen ander hoe op inhoud gestuurd moet worden, zodat je dingen ook écht anders kunt doen. Maar om ervoor te zorgen dat ze het bij Flevo Zorg ook écht anders kunnen aanpakken dan in de reguliere zorg, is geld nodig. Ze besluiten daarom een onderneming te starten die geld moet gaan genereren voor Flevo Zorg. De vraag naar zzp-ers in de zorg is groot en dus gaan ze zich met hun onderneming daar op richten. Zo wordt er geld verdiend in zorg, maar ook geld teruggeleverd in diezelfde sector.

Er is een idee, maar nog geen naam en nog geen officieel bedrijf. De schoonzus van Mark komt met de naam Magic Match en al gauw hebben ze hun eerste gesprek bij een zorginstelling in het Gooi.

“We liepen direct naar de bank om een rekening te openen”

Inschrijven bij Magic Match

Als zorgprofessionals ben je bij Magic Match tussen de 8 en 24 uur per dag werkzaam. Bij de inschrijving geef je het aantal uren dat je per week beschikbaar bent en de dagen waarop je kan en wilt werken aan ons door.

Heb je interesse om te werken bij Magic Match vul dan het inschrijfformulier in. Hierna zullen wij telefonisch contact met je opnemen om je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek op kantoor. Wanneer dit gesprek voor beide partijen goed aanvoelt gaan we gezamenlijk op zoek naar cliënten die bij jouw wensen passen. Daarna bekijken we of deze cliënten ook bij jou geplaatst kunnen worden op basis van jouw beschikbaarheid. Zijn er bepaalde vragen of zaken die je wilt bespreken voordat jij je bij Magic Match aanmeldt neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per email of telefonisch.

Back To Top